POČETNA

POŠTOVANI

 

U duhu pretprazničnog raspoloženja, kada sve postaje nekako sporije i ušuškano,kada se pale lampice i sve nekako dobija drugu dimenziju,dodajte vašem domu još jedan unikatni ukras da bi novogodišnji i božićni praznici bili još veseliji. Ukrasne sveće Mojić učiniće vaš dom još blistavijim. Interesantna izrada sa puno ljubavi i  mašte učiniće da se i vi osećate posebno. Zato,uzmite vaš čarobni štapić u ruke,dodirnite sveću koja vam se najviše dopada i Deda Mraz će vam ispuniti želju!

Jelka-na-ruci-1200x628
ručni rad

Dobro došli i ne žurite, zavirite u svako ćoše! Možda ćete naci baš to što tražite, a možda i nešto novo, jer ovde ima od svega po malo i za svakog po nešto!

 

Ukrasne sveće Mojić predstavljaju unikatni biser tradicije i kvaliteta izrade. Rađene rukom sertifikovanog  zanatlije Aleksandra Mojića, one su proizvod voskarske tradicije koja datira još iz Rusije od 16. veka odakle se širila Evropom i svetom, ali je u našoj zemlji ova tehnika gotovo nepoznata.

SVECA

Svaka sveća formira se brižljivim odabirom i plod je mašte i kreativnosti novobečejskog voskara. Ovaj zanatlija koji je jedan od retkih koji se bave voskarstvom predstavio je javnosti svoje proizvode 2016. godine tokom manifestacije “Cvetanje Tise” u Novom Bečeju i na etno bazaru Gospojinski dani gde je naišao na univerzalno odobravanje i hvalu.

 

Sveće Mojić odlične su za pravljenje prijatnog i ugodnog ambienta, poklon za rodjendane i slave, dekoraciju ugostiteljskih objekata, a u Rusiji je obićaj da novovenčani mladenci njima daruju goste. Ono što ih čini izuzetno dugotrajnim poklonom je činjenica da gore između 26 i 32 sata (manje sveće), odnosno, između 36 i 40 sati (veće sveće).

Što se samih dimenzija tiče, trenutno se proizvode u dve varijante: 16cm visine i 23cm visine. Masa nižih iznosti između 500 i 750 grama, a masa viših od 750 do 950. Bitno je naglasiti da masa sveće zavisi od reljefa i varijacija boja koje se koriste. Minimalno, koriste se kombinacije tri boje dok je maksimalan broj kombinacija po sveći neograničen.

NAJČEŠĆE SE KORISTE ZA:

vencanje
VENČANJE IZ BAJKE
poklon
JEDINSTVEN POKLON
dekoracija

DEKORACIJA

Nikad ne ostavljajte sveću koja gori bez nadzora!

Sveća koja gori ne sme biti blizu zapaljivih materijala!

Ne ostavljajte decu i kućne ljubimce bez nadzora u prostoriji, gde je upaljena sveća!

Sveću postavite uspravno na podmetač i zaklonjenu od promaje!